Het bedrijf

In 1992 richtten Math en Marie-France Meertens Clou op. Gedurende de volgende decennia groeide het kleine familiebedrijf uit tot een nationaal en internationaal bekende naam. Als importeur en groothandel, maar, nog belangrijker: als ontwikkelaar en producent van designproducten onder eigen merk.

Vandaag de dag worden Clou’s indrukwekkende designs, innovatieve materiaalgebruik en solide karakter gewaardeerd door zowel gebruikers van de producten, als internationaal erkende design-instituten.

Design

Dagelijks is ons team in Nuth, Zuid-Limburg, bezig met het vernieuwen, verbeteren en verfijnen van ons assortiment aan designproducten. Onder leiding van Math en Marie-France wordt er intensief samengewerkt met nationaal en internationaal gerenommeerde designers aan het produceren van design badkamer- en toiletproducten in eigen beheer, onder eigen merk. Dit levert een uitgebalanceerde collectie op die onze passie voor schoonheid, innovatie en functie laat zien.

Minimalistisch, exclusief, imposant of intiem, welke sfeer u ook nastreeft, Clou inspireert u graag.

Kwaliteit

Innoveren en tegelijkertijd topdesign én topkwaliteit leveren tegen een betaalbare prijs. Het is geen makkelijke taak, maar bij Clou is het onze dagelijkse bezigheid.

Ons team productontwikkeling zorgt ervoor dat onze producten altijd up-to-date en op technisch gebied zo vooruitstrevend mogelijk zijn. Toonaangevende ontwerpers weten daarnaast met hun designkwaliteit, vak- en materialenkennis op de juiste manier vorm te geven aan de designproducten van Clou. Ook beheersen wij ons gehele productieproces tot in de puntjes en is geen product écht af zonder de persoonlijke touch van general managers Math en Marie-France Meertens.

Team

Servicegerichtheid, deskundigheid en enthousiasme kenmerken ons team en onze dienstverlening. Wij willen gewoon uw eerste keuze zijn en blijven. Zowel voor en tijdens de koop, als lang daarna. Wij helpen u graag.

Math Meertens

algemeen directeur

Marie-France Meertens

directeur

Myriam Vandenabeele

country manager BE/LU/FR

Joyce Thys

account manager België

Laurent Carpentier

account manager België

Arnold Burger

account manager Nederland

Arnold Schoenmaker

account manager Nederland

Jean Veugen

administratie

Rick Kerkhofs

office manager

Nicole Steijns-Munnecom

ondersteuning verkoop binnendienst

Roy Kusters

logistiek manager

Richard Heuts

magazijnmedewerker

Maurice Mulder

magazijnmedewerker

Jos Otermans

magazijnmedewerker

Erwin Vromen

magazijnmedewerker

Yoram Jacobs

verkoop binnendienst

Egon Peeters

verkoop binnendienst

Clou studio

Onze afdeling Design en Marketing, bestaande uit onze eigen in-house designers, heeft zich na jaren van kennis en ervaring opdoen gespecialiseerd in productontwikkeling en -ontwerp. Zo zorgt deze afdeling er niet niet alleen voor dat onze producten goed werken en lang meegaan, maar ook nog eens ingepakt zijn in een perfect ontworpen buitenkant.

Van idee tot eindproduct, van schets tot volwaardig design badkamer- of toiletonderdeel, het hele verhaal speelt zich af op deze afdeling.

JAN-LAURENS FEYTONGS

product & grafisch designer

MARNICK NEIS

product manager

SOPHIE PIETERS

(online) marketing

DANIEL BREUKERS

product developer

Externe designers

Enkele externe designers hebben veel betekend voor Clou… en doen dat eigenlijk nog steeds. Zij ontwierpen sommige van onze meest iconische series en producten. Deze zijn nu, jaren na hun onthulling, nog steeds even indrukwekkend en succesvol als in het begin.

René holten

René Holten (1961) studeerde Architectuur aan de Kunstacademie in Maastricht. Tijdens zijn studie aan de Design Academy in Eindhoven werkte hij bij Wiel Arets Architecten. In 1993 besloot hij zich volledig te concentreren op product design en startte hij zijn eigen bureau, René Holten Industrial Design. Sindsdien is hij vooral actief in de meubel- en sanitair-branche. Zijn producten vielen en vallen met regelmaat in de prijzen. Holten staat dan ook bekend om zijn hoogkwalitatieve producten die vaak een elegant, tijdloos en innovatief karakter hebben. In zijn designfilosofie is milieuvriendelijk produceren een uitgangspunt.

Peter littmann

Peter Littmann (1968) studeerde in 1997 af aan de afdeling productdesign van de Fontys Hogeschool In Sittard. Na zijn werkervaring bij een interieurarchitectenbureau en vervolgens bij een architectenbureau, richtte hij in 2003 zijn eigen bureau voor Interieurarchitectuur en productvormgeving op: Interne Zaken. Peter Littmann is de ontwerper van het programma Match Me dat wij in 2011 geïntroduceerd hebben.

Onze verkooppunten

Onze producten zijn zowel online als offline verkrijgbaar. Bekijk via ‘verkooppunten’ welke locatie het dichtst bij u in de buurt is, of welke online optie het beste voor u werkt.